27 Temmuz 2014 Pazar

Futbol ve Siyaset



Demokrasisi henüz tam oturmamış toplumlarda bireysel sporların ön plana çıkması tesadüfi başarılar dışında kolay değildir. Ancak seyircisi olabildiğimiz futbol bu kuralın  dışındadır. 

Gelişmiş ülkelerde spor siyasetin antitezidir.

Ancak bizim gibi  demokrasisi tam yerleşmemiş birde otoriterleşmeye çalışan ülkelerde siyaset kitleleri bir arada tutan din faktörü yanında yine büyük kitleleri bir araya getiren futbolu  görmezden gelemez  ve onu kontrol ve yönetmek isterler.

Ülkemizde!de iktidar  futbolu dizayn etmekten ve yönetmekten geri durmamıştır.

İktidar futbolu yönetecek Futbol Federasyonun'un başına demokratik seçim teamüllerini de zorlayarak Yıldırım Demirören'i getirmiştir. Hiçbir liyakat aranmadan futbolun başına atanan Yıldırım Demirören ülkemizin  en güzide kulüplerinden birisi olan  "Beşiktaş " ı yanlış transfer politikaları ve kulübe ödettirdiği rekor sözleşme tazminatları ile iflas noktasına getirmiş bir yöneticidir.

Beşiktaş'ı iflas noktasına getiren Erdoğan Demirören  ayrıca futbol camiamızda yaşanan şike olaylarında Beşiktaş yöneticisi olarak Beşiktaş'ın UEFA dan aldığı cezada sorumluluk almadan Federasyon Başkanı olmayı başarabilmiş bir yöneticimizdir. yine şike olaylarında ülkemizi UEFA nezdinde iyi yönetemediği gibi Federasyona bağlı kulüplerimizle'de  uyum içerisinde bu süreci götürdüğünü  söylemek mümkün değildir.

Yine bir yönetim başarısı ile Galatasaray kulübü ile sözleşmesi devam eden Fatih Terim!le Milli Takım hocalığı için hiçte etik olmayan bir şekilde görüşmelere başlayabilmiştir..Bu görüşmelerde Fatih Terim'in de Galatasaray Kulübündeki sorumluluklarından kaçınmasının'da önemli olduğunu düşünmek gerekir.

Federasyon 2003 den beri en zayıf guruplardan dahi çıkamayıp dünya kupalarına katılamayan döneminin en büyük başarısızlıklarına sahip milli takımımızın başına üçüncü defa gelen Fatih Terim!le hemde tarihinin en uzun süreli sözleşmesini yapmıştır.

Fatih Terim milli takımın başına getirileceği  günlerde bu milli bir görevdir ben de bu görevden kaçamam bunun milli takımdan alacağım parayla ilgisi yok demişti. Ancak milli takımın yılda yapacağı iki maç karşılığı aldığı ücret dünya kupalarına katılmaya hak kazanan birçok hocanın ücretinden daha fazladır.

FATİH TERİM'İN MAAŞI AVCI'YI 5'E KATLADI

fatih terim, abdullah avcı, maaş, tff
Spor - 22 Kasım 2013 08:42

Fatih Terim'in maaşı, Abdullah Avcı'nın Milli Takım'ın başındayken aldığı aylık ücretin neredeyse 5 katı. İşte Milli Takımlar teknik kadro maaşları.


Milli Takım’da üçüncü dönemine resmen başlayan Fatih Hoca’nın aylık maaşı 794 bin liraya geliyor. Bir önceki teknik direktör Abdullah Avcı ise aylık 150 bin lira alıyordu.


ülkemizde yaşanan şike olaylarına ve sporu yönetenlerimizin bunca başarısızlıklarına rağmen ,Ülkemizde hala en çok sevilen sporların başında gelen futbolun cazibesi siyasilerin iştahını kabartmaya devam etmektedir.

Başarısızlıkların ödüllendirildiği ülkemizde İktidar çok büyük bütçelere sahip olan futbolu yönetmek için atadığı Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve  Milli Takım Hocası Fatih Terim 'den başarı değil itaat beklemektedir.

Bu yöneticilerimizin ülkemize kazandırdığı onca başarılarının karşılığı aldığı ücretler yetersiz kalmış olacak ki ödül olarak yeni açılan stadımızın adı Başbakanımızın sürprizi olarak Fatih Terim Stadı oldu.

Bunu ancak otoriter yönetimlerin ben verdim oldu zihniyeti ile açıklamak mümkündür.Veya Başbakan Yardımcısı sayın Bülent Arınç'ın sözleri ile "Allah bazı kullarına verdikçe veriyor"cümlesi ile açıklamak mümkün görülüyor.


Gösteri maçındaki Erdoğan'ın hırsı ve Şifonun Başbakana hayranlığı



Başka söze gerek yok



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder