1 Mayıs 2015 Cuma

Federer'e Yollar Kapalı



Bugünkü gazetelerde çok ilginç bir haber vardı.. 

Haber diyor ki ;

Federer,  kortlarımıza girerek Türk tenisine çok şey katacak.  Federer'in Türkiye'de oluşturacağı etki tenis algımıza büyük destek verecek. Federer'in oynaması çok önemli. Federer'le birlikte ilk 5,   ilk 20,   ilk 100'den gelecek sporcular olacak. 

Dünyanın en değerli tenis oyuncuları burada olacak. Federer geliyorsa, en iyi tenisçiler gelecek.   Bu turnuva ülkemize çok değer katacak...

Ancak..........
Federer 1 Mayıs İşçi Bayramından dolayı yolların kapalı olması nedeni ile Garanti Koza Arenaya ulaşmakta zorlandı..






Ülkemize ilk defa geldiğini ve ülkemize gelmekten çok mutlu olduğunu ve ülkemize hayran kaldığını söyleyen Federer'e  bütün Dünyada coşku ile kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile yolların kapalı olmasını ve alternatif yollardan Garanti Koza Arena'ya ulaştırılabilmesini nasıl izah edeceğiz. 


Ayrıca ben merak ediyorum. Eğer Garanti Koza Yasak bölgede kalsa idi maçları sporseverler yerine Emniyet güçleri mi izleyecekti?  

2010 yılında Taksimde 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlamak serbest,  2015 yılında yasak.... yani beş yılda gelinen nokta en uygun yönetim biçimi olan  meydanı yasaklamak  olmuş,  Oysa Taksim Meydanı miting için ne güzel uygun hale getirilmiş... Bugün Taksim'de miting yapılırsa yönetimin endişe ettiği tahrip edilecek ne bir çiçek ne de bir ağaç var. 







Taksim Meydanı yıl 2015


Federer gibi bir Dünya starını ülkemize getirerek bir prestije imza atacakken, Taksim'i kapatarak yasakçı bir ülke olduğumuzu Dünya'ya ilan etmek bize özgü bir anlayış olsa gerek..  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder